نکات ذخیرهسازی شیر مادر:
برنامهریزی ذخیرهسازی و استفاده از تکنیکهای پیشنهادی میتواند سلامت و کیفیت شیر مادر را برای سلامتی نوزاد حفظ کند. این نکات به طور کلی برای ذخیرهسازی شیر مادر در دماهای مختلف اعمال میشود. عوامل مختلفی اثر گذار هستند که مدت زمان ایمن ذخیرهسازی شیر مادر را تعیین میکنند. این عوامل شامل حجم شیر، دمای اتاق هنگام انتقال شیر، نوسانات دما در یخچال و فریزر، و تمیزی محیط هستند.
مشاهده ویدیوی آموزش کامل دوشیدن شیر مادر و نکات آن در یوتیوب
راهنمای ذخیرهسازی شیر مادر:
نکات ذخیرهسازی:
- نکات مربوط به ذخیرهسازی شیر مادر:
- استفاده از کیسههای ذخیرهسازی شیر مادر یا ظروف تمیز و مرغوب.
- اطمینان از این که ظروف از جنس شیشه یا پلاستیک با درپوش محکم هستند.
- اجتناب از استفاده از شیشههایی که نشاندهنده حاوی BPA هستند( محصولات مورد استفاده برای نوزادان باید BPA Free باشند).
- عدم ذخیرهسازی شیر مادر در لایه درب یخچال یا فریزر برای حفاظت از شیر در برابر تغییرات دما از باز و بسته شدن درب.
- نکات ذخیرهسازی در فریزر:
- برچسبگذاری و تاریخگذاری شیر مادر .
- عدم ذخیرهسازی شیر مادر در درب یخچال یا فریزر.
- در صورت عدم مصرف شیر تازهاستخراج شده در ۴ روز، فوراً آن را منجمد کنید.
- برای جلوگیری از اتلاف شیر، حداقل یک و نیم سانت از بالای ظرف خالی بگذارید چرا که شیر با یخ زدن گسترش مییابد.
مشاهده محصولات نگهداری از شیر مادر
جدول دماهای نگهداری شیر مادر:
در فریزر (تا منفی ۱۸ درجه سانتیگراد یا پایینتر) | در یخچال (تا ۴ درجه سانتیگراد) | روی میز (تا ۲۵ درجه سانتیگراد یا پایینتر) | نوع شیر مادر |
تا ۶ ماه بهترین حالت اما تا ۱۲ ماه قابل قبول | تا ۴ روز | تا ۴ ساعت | تازهاستخراج یا پمپشده |
هرگز دوباره منجمد نکنید | تا ۱ روز | ۱-۲ ساعت | بعد از یخزدایی یا قبلی |
- | استفاده در دو ساعت از پایان دوشیدن | در دو ساعت پس از پایان دوشیدن | کودک شیشه را تمام نکرد |
نکات:
- جدول مربوط به دماهای ایمنی برای ذخیره سازی شیر مادر است.
- حفظ دمای مناسب در هر مرحله از ذخیره سازی از اهمیت بالایی برخوردار است.
تماشای ویدیوی روش های نگه داری از شیر مادر در کانال یوتیوب ماماپاپالند
راهنمایی برای یخزدایی ایمن:
- روشهای یخزدایی شیر مادر:
- در یخچال طی شب.
- در ظرفی حاوی آب گرم.
- هرگز شیر مادر را در مایکروویو یخزدایی نکنید.
- نکات پایان یخزدایی:
- استفاده از شیر مادر در طی ۲۴ ساعت پس از کامل یخزدایی.
- استفاده از شیر مادر در طی ۲ ساعت پس از رسیدن به دمای اتاق یا گرمایش آن.
- عدم دوباره یخزدایی شیر مادر.
تغذیه با شیر مادر:
- شیر مادر نیاز به گرم کردن ندارد و میتواند به صورت دمای اتاق یا سرد سرو شود.
- در صورت تصمیم به گرم کردن، حفظ درپوش ظرف و قرار دادن در آب گرم یا زیر آب داغ به مدت چند دقیقه.
- برای اطمینان از دمای مناسب، چند قطره از شیر را بر روی مچ دستتان بگذارید.
- گرم کردن شیر مادر مستقیماً بر روی اجاق یا در مایکروویو ممنوع است.
- مخلوط کردن شیر برای ترکیب چربیها که ممکن است جدا شده باشند.
- در صورت عدم دوشیدن همه شیر، استفاده از شیر باقیمانده در طی ۲ ساعت پس از اتمام دوشیدن نوبت اول( عدم مخلوط کردن شیر های باقی مانده با شیر جدید).
- در صورتی که نیاز به گرم مردن شیر دارین از محصولات تخصصی مثل گرم کننده های شیر مادر که در فروشگاه ماماپاپالند موجود هست دیدن کنید. برای دیدن محصولات روی اینجا کلیک کنید.
تمیزی ایمن وسایل تغذیه نوزاد و تجهیزات پمپاژ:
- تمیزی و ضدعفونی تجهیزات پمپاژ، شیشههای نوزاد و سایر وسایل تغذیه:
- دقت در تمیز کردن و ضدعفونی کردن وسایل پمپاژ، شیشهها و دیگر اقلام تغذیه برای حفاظت از شیر مادر در برابر آلودگی. راهنمای مراقبت از وسایل پمپاژ و اقلام تغذیه نوزاد را مطالعه کنید، یا روی اینجا کلید کنید و ویدیوی راهنمای کامل استریل کردن لوازم نوزاد را در کانال یوتیوب ماماپاپالند ببینید.
مشاهده همه محصولات استریل کردن وسایل نوزاد
با این نکات و راهنماییها، مادران میتوانند اطمینان حاصل کنند که شیر مادر بهترین کیفیت را برای سلامتی نوزاد خود داراست.
دیدگاه خود را بنویسید